Introductie

Opgericht op 18 januari 1949 als auto en motor club, en is aangesloten bij de LOOT. In die tijd waren er maar weinigen die zich een auto of motor konden veroorloven. Er werden op zondagen tochtjes gemaakt om maar gezien te worden. Pas veel later werd de auto en motor voor een grote publiekbereikbaar. Vele oriĆ«ntatie ritten werden uitgezet, die druk werden bezocht. Het rijden van oriĆ«ntatie ritten is pas in 1997 gestopt, daar er geen animo meer was om op zondagen de gehele dag met de hele familie in de auto te zitten.

Cross

De afdeling Cross is in januari 2006 als zelfstandige vereni ging doorgegaan onder de naam MC Biesthoutakker.

Toer

De afdeling Toer is opgericht in 1980 door leden vanuit de cross, die de passie voor het motorrijden op de weg hadden gevonden. Deze afdeling is zeer actief, en organiseert een jaarlijks terug kerende toerrit, de Brabant rit. Verder worden er in het seizoen om de twee a drie weken een rit gereden, waar de leden vrij zijn om hieraan deel te nemen. Wel word er bijgehouden wie er gereden heeft en de aantal kilometers, zodat er op einde van het seizoen een winnaar van de toercompetitie bekent zal worden gemaakt.

Activiteiten

In de maanden dat er niet word gereden worden er diverse activiteiten georganiseerd om ook tijdens de winter maanden contact te houden met de leden.  

Leden

De vereniging bestaat uit 28 leden en 1 erelid (stand 31-12-2018).